Wraps – zamotuljci

Wraps - zamotuljciOdavno nisam ništa pisala. Nisam bila lijena, već se mnogo toga izdešavalo zadnjih dana. Bilo je i lijepih , i ružnih, i tužnih dana…

Bilo je previše pomiješanih emocija, i jednostavno nisam mogla sjesti i pisati. Morala sam malo sačekati da se srce stiša i da se umiri roj misli koji kroz glavu luduje.

Pričati ću vam naknado ponešto od toga, ali polako, kad se emocije stišaju, misli primire i kad složim sve slike u glavi.

Prisjećat ću se tad ovih dana i podijeli sa vama i neke ostatke sjećanja, jer ono što ostane je i najvrijednije, a ono što zaboravimo nije se moralo ni dešavati. Ili nije bilo vrijedno, ili nas je povrijeđivalo pa smo ga s namjerom u zapećak duše strpali i zamotavali ga u višestruke slojeve lijepih sjećanja.

Danas ću vam pričati o wrapsima,  zamotuljcima , smotuljcima u koje sam zamotala ostatke jučerašnjeg ručka. Wraps su  šareni i veseli zamotuljci , puni nama dragih ukusa i boja. U tortilje zamotane sitnice , kao što u maramicu zamotavamo djeliće slomljene šoljice koju smo voljeli, pa je i slomljenu čuvamo da nas sjeća na one posebne momente koje je ona svojom nježnošću uljepšavala.

  • 4 pohovane šnicle
  • Manja glavica zelene salate
  • 2 paradajza
  • 1 krastavac
  • 1crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 200 g trapista
  • Pakovanje tortilja
  • So i biber
  • Majonez

Wraps - zamotuljci

Možete wraps praviti na milione načina. Ideja je jednostavna. Isjeckajte na malene kockice ono što volite, začinite po ukusu i zamotajte u tortilju. Izrežite na manje komade, zgodne da se prstima jedu i uživajte u brzom i ukusnom obroku. Pripremljenom baš vama po mjeri.

No, da ne dužim. Ja sam imala ostake pohovanih šnicli, koje sam jednostavno izrezala na tanke trakice i kratko i ugrijala u mikrotalasnoj pećnici.

Povrće sam očistila i isjeckala na trakice i kockice i raspodjelila po zdjelicama.

Wraps - zamotuljciWraps - zamotuljci

Bilo je tu od svega po malo, paradajza, krastavaca, paprika crvenih i zelenih kao i nezaobilazne zelene salate. Ja bih rado dodala i malo luka, crvenog, slatkastog, ali imali smo dogovoreni izlazak, pa luk s tugom ovaj put preskočih.

Posebno sam narendala i trapist i uz tortilje iznijela na sto. Ovaj put sam koristila kupovne, žurilo nam se. Ipak kad imam vremena rado pripremam i domaće tortilje, a tek su onda ovakvi obroci neopisivo zadovoljstvo.

Mjere koje sam napisala su okvirne, i da budem iskrena nije baš da sam vagala koliko čega prođe, već smo wrapsove spremali po principu svako stavi ono što voli i koliko voli, pa vam precizne mjere tu i ne može biti.

U glavnom uzmete jednu tortilju, na nju složite sjeckano povrće po izboru i blago ga posolite i pobiberite. Preko toga ide meso, sir i majonez. Čvrsto zarolate , presiječete i brzi i lagani zamotuljci su spremni.

Čak vam ni escajg nije potreban, već se baš dobro jedu i prstima.

Wraps - zamotuljciWraps - zamotuljci

Wraps možete pripremati kao brzi obrok, i super mi je za potrošiti ostatke pečenja ili šnicli, možete ih pripremati i namjenski, uz pažljiv izbor sastojaka.

Mogu biti brzi obrok, lagani ručak ili večera, a možete ih i rezati na manje komade koji su zgodni za koktele odnosno kao foodfinger zalogaje…

Wraps - zamotuljci

Preporučujemo:

Tortilje sa povrćem
Tortilje sa povrćem
Sendvic u pica hljebu
Sandwich u pizza-hlebu
Maestro pileća salata
Maestro pileća salata
Salata u bojama proljeća
Salata u bojama proljeća

Leave a Reply

Your email address will not be published.