Karabataci sa senfom

Karabataci sa senfomOpet je neka stalna gužva na poslu. Opet jurimo kući, pa na treninge, kurseve, rođendane, utakmice…Opet nemamo kad da odmorimo, prošetamo, uživamo u sitnim zadovoljstvima.

Ipak tješim se da je to samo proljetnje ludilo, da će uskoro proći, sa raspustom, ljetom i suncem. A do tad se prilagođavam. Trudim se potrošiti što manje energije a ne odustati od svih lijepih stvari. Trudim se, zaista.

Sa proljećem dolaze i lijepi momenti, život se razbuktava, a sa njime i novi ukusi. Trenutno uživamo u jagodama, i svježim salatama, uskoro će i trešnje, i zreli paradajizi i paprike…i tako redom…

Danas sam u stisci s vremenom spremala super brzi i super ukusni ručak. Čaroliju ukusa priredili su pileći isfiletirni karabataci sa senfom, jednostavni pire i livadska salata. Nježno, jednostavo i čarobno.

 

  • 10 isfiletiranih karabataka (630 kcal/)
  • 30 g senfa (23 kcal)
  • Kari
  • Začin
  • 100 ml ulja (900 kcal)

Ukupno: 1553 kcal

Filete karabataka možete kupiti svježe, ili zaleđene. Možete i mesara zamoliti da vam ih pripremi, a i ako odlučite spremati karabatake i batake s kostima, nećete mnogo pogriješiti. Možda će trebati koji minut duže za pripremu i to je sve.

Da idemo redom. Karabatake premažite senfom pospite karijem i začinom i ostavite da stoje dok gulite krompir za pire. Kad stavite krompir izrezan na sitnije kockice da se kuva, karabatake ispržite na vrelom ulju sa obje strane, pa dodajte 1 dcl vode , stišajte na vrlo tiho i poklopite. Neka se dinstaju dok se kuva krompir.

Karabataci sa senfom

Za to vrijeme pripremite salatu. Ja sam imala raznih biljkica u frižideru pa sam spremila livadsku salatu, ali i uobičajena zelen salata će sasvim dobro doći.

I na kraju, servirajte pire i karabatake, prelijete saftom od prženja, i dodajte malo salate, i čarolija može da počne…

A najljepše je to što se za sve potroši samo pola sata….

Karabataci sa senfom

Preporučujemo:

Krompir salata
Krompir salata
Brze šnicle i pire
Brze snicle i pire
Pire sa bundevom
Pire sa bundevom
Krompir pire
Krompir pire

Leave a Reply

Your email address will not be published.