Sok od borovnica

Sok od borovnica

Jesu li i vas kao male ubjeđivali da pijete sok od borovnica s riječima : Od njega će krv da ti bude jaka.

Malo kad porastete shvatite da ta moćna rečenica, krije puno istine u sebi, pa iako su me prije nagovarali da pijem borovnicu, danas je pijem sa pravim užitkom, i pričam mojim mišovima iste strašne riječi, ako hoćeš da budeš jak…

Ono što ovaj sok čini posebnim, nisu boja i ukus, već mnoštvo majušnih borovnica koje vam se sakriju u čaši.

Sok od borovnica

 

 

  • 1 kg svježih borovnica (560 kcal)
  • 5 limuntosa
  • 3 kg šećera (12000 kcal)
  • 3 l vode

Ukupno: 12560 kcal

 

 

Sok od borovnica

Borovnice treba proprati i očistiti od listića i trunja, pa ih raspodijeliti u pet boca od litar i u svaku bocu sipati po jedan limuntos.

Staviti da provrije šerbet (3 kg šećera sa 3 l vode) smaći mu pjenu i vrelog sipati preko borovnica. Mjera bi trebala biti dovoljna, meni je ostalo pola čaše šerbeta….

Sok od borovnicaŠrebet se sipa u hladne boce, pa je najbolje sipati ga polako i malo kako bi se staklo zagrijalo, pa nakon minut dva možete dodati ostatak. Boce treba dobro zatvoriti, umotati u ćebe da se ohlade dan-dva.

Borovnice će se grupisati u vrhu boce, pa prije svake uptrebe treba par puta preokrenuti bocu, a sok se razmućuje u standardnom omjeru.

Već sama njegova boja podsjeća na krv, moćnu i snažnu, na taj simbol života, a sa prvim gutljajem osjetit ćete kako vam snaga kola cijelim bićem…a onda, kad popijete sok, nije kraj -ostaje vam još i da uživate u savršenom zalogaju majke prirode…

Sok od borovnica

Sok od borovnica šaljem kao ulaznicu za igricu Ajme, koliko nas je gdje je kao majsku temu  Ingrid sa bloga Prekratak dan izabrala samoniklo bilje.

Preporučujemo:

Sok od višanja
Sok od višanja
Sok od drenjina
Sok od drenjina
Sok od šipka
Sok od šipka
Liker od drenjina
Liker od drenjina

Leave a Reply

Your email address will not be published.