- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Sok od borovnica

Sok od borovnica [1]

Jesu li i vas kao male ubjeđivali da pijete sok od borovnica s riječima : Od njega će krv da ti bude jaka.

Malo kad porastete shvatite da ta moćna rečenica, krije puno istine u sebi, pa iako su me prije nagovarali da pijem borovnicu, danas je pijem sa pravim užitkom, i pričam mojim mišovima iste strašne riječi, ako hoćeš da budeš jak…

Ono što ovaj sok čini posebnim, nisu boja i ukus, već mnoštvo majušnih borovnica koje vam se sakriju u čaši.

Sok od borovnica [2]

 

 

Ukupno: 12560 kcal

 

 

Sok od borovnica [3]

Borovnice treba proprati i očistiti od listića i trunja, pa ih raspodijeliti u pet boca od litar i u svaku bocu sipati po jedan limuntos.

Staviti da provrije šerbet (3 kg šećera sa 3 l vode) smaći mu pjenu i vrelog sipati preko borovnica. Mjera bi trebala biti dovoljna, meni je ostalo pola čaše šerbeta….

Sok od borovnica [4]Šrebet se sipa u hladne boce, pa je najbolje sipati ga polako i malo kako bi se staklo zagrijalo, pa nakon minut dva možete dodati ostatak. Boce treba dobro zatvoriti, umotati u ćebe da se ohlade dan-dva.

Borovnice će se grupisati u vrhu boce, pa prije svake uptrebe treba par puta preokrenuti bocu, a sok se razmućuje u standardnom omjeru.

Već sama njegova boja podsjeća na krv, moćnu i snažnu, na taj simbol života, a sa prvim gutljajem osjetit ćete kako vam snaga kola cijelim bićem…a onda, kad popijete sok, nije kraj -ostaje vam još i da uživate u savršenom zalogaju majke prirode…

Sok od borovnica [5]

Sok od borovnica šaljem kao ulaznicu za igricu Ajme, koliko nas je [6] gdje je kao majsku temu  Ingrid sa bloga Prekratak dan [7] izabrala samoniklo bilje.

Preporučujemo:

Sok od višanja [8]
Sok od višanja [8]
Sok od drenjina [9]
Sok od drenjina [9]
Sok od šipka [10]
Sok od šipka [10]
Liker od drenjina [11]
Liker od drenjina [11]