Pileća krilca iz rerne

Pileća krilca iz rerneOmiljeno jelo mojim momcima su pileća krilca iz rerne, a da budem iskrena i ja ih volim. Onako pikantna, hrskava, dobro slana… a sve ovo bez mnogo muke i nauke. Zgodno je i to što ih jednostavno začinim, ona malo odstoje, pa ih ubacim u rernu i mirna sam sat vremena… pri posluživanju opet ne treba mnogo muke, a količina prljavog posuđa je minimizirana… i tako i mišovi siti, i mama  sretna…

 

 

  • 2 kg pilećih krilaca (4220 kcal)
  • Pikant marinada (Vegeta 100 g , 197 kcal)
  • so, biber

Ukupno 4417kcal, mnogo  zar ne?

Krilca treba oprati, odstraniti nečitoće, a ja im dodatno odrežem i vrhove, i zarežem kožicu u zglobu. Tako da se krilce ispravi i liči na maleni batak.

Krilca stavim u veću zdjelu pa posolim i prelijem Pikant marinadom (Vegeta), iako bih mogla koristiti suve sastojke, ili domaći BBQ sos, ova marinada mi je pun pogodak , uvijek ista pa ne gatam sa mjerama. Dobro izmješam krilca kako bi se marinada ravnomjerno rasporedila i ostavim ih sat vremena u frižideru.

Pileća krilca iz rerneRernu uključim na 250C, stavim plitku tepsiju pokrivenu folijom na dno, a rešetku na sredinu. Ustvari, prvo na rešetku složim krilca, pa onda sve zajedno u rernu. Potrebno je da se krilca peku oko sat vremena, a na kraju uključim par minuta i fen, i to je sve.

Probala sam i sa idejom da u donji pleh stavim krompire, ali pri ovako ukusnim krilcima, klinci neće ni da se okrenu na priloge, pa sam odustala.

Kad su krilca gotova, sva ocijeđena masnoća je na foliji koju jednostavno smotam i bacim , a rešetku ubacim u mašinu. Za posluživanje koristim veliku dasku za picu, i tanjire, dok nam escajg nije ni potreban. Salata , paradjz i luk, mogu direktno pored mesa , i time je sve spremno.

Pileća krilca iz rerne

Onda započinje takmičenje, ko će prije završiti i ko će veću gomilu kostiju ostaviti… jer tako jedu Asterix i Obelix, kao i svi prvi muškarci. A mama? Pa i mama , po principu ako ih ne možeš pobijediti, onda im se pridruži.

A kad smo kod pridruživanja, obavezni gost u dvorištu je i mačak Garfild, koji se zadovoljno oblizuje posle gomile pilećih ostataka koje ga čekaju…

Pileća krilca iz rerne

Preporučujemo:

Havajska salata
Havajska salata
Samurajsko pile – pile u soli
Samurajsko pile - pile u soli
Pile na ražnju
Pile na ražnju
Pileći ajmokac
Pileci ajmokac

2 thoughts on “Pileća krilca iz rerne

Leave a Reply

Your email address will not be published.