Džigerica s pomorandžama

Džigerica s pomorandžama

 

Definitivno je džigerica ljepša što se jednostavnije spremi.Grilovana sa samo par osnovnih začina, biće sočna i moćna, a pomorandže će joj dati taman dovoljno egzotike, da vam  se čini da ste napravili čudo od jela. U svega par koraka priprema se neodoljiva grilovana džigerica sa pomorandžama, pa je preporučujem za  situacije kad ne želite utrošiti previše vremena, ali ni odustati od gastronomskih užitaka…

 

  • 500 g teleće džigerice (765 kcal)
  • 2 pomorandže (400 g – 164 kcal)
  • 150 g zelene salate (24 kcal)
  • 1 dcl ulja (900 kcal)
  • So i biber

Ukupno: 1853 kcal (kao i uvijek, ako malo smanjite ulje, dosta ćete uštedjeti na kalorijama).

Džigerica s pomorandžamaDžigericu treba blago zalediti, pa tako poluzaleđenu izrezati na kriške do 5mm debljine. Takođe i pomorandže izrezati na što tanje krugove.

Grilovati redom kriškice džigerice na vrlo malo  ulja po 1-2 min sa svake strane, pa ih po završenom grilovanju posoliti i pobiberiti,i prebaciti u oveću zdjelu, preko nje složiti red kriški pomorandže, i tako redom  dok se sva džigerica ne potroši.Onda sve zajedno vratitri u tiganj i poklopiti , pa ostaviti par minuta da se potpari, pomorandža pusti sok, i džigerica omekša.

Zelenu salatu očistiti i izrezati na rezance,pa posuti po pladnju. Pa preko nje složiti džigericu s pomorandžama i sve preliti sokom koji se nakupio u tiganju.

Ostaje još samo da isječete hljeb, sipate prohlađeno vino i uživate…

Džigerica s pomorandžama

Preporučujemo:

Pržena džigerica
Pržena džigerica
Kiselo slatka cvekla i pomorandže
 Cvekla sa pomorandžama
Havajska salata
Havajska salata
Zimski voćni tart
Zimski vocni tart (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published.