Šareni tanjir

Šareni tanjirU nekoj ste trci pa nemate mnogo vremena da zgotovite ručak, a ne biste da jedete junk-food? Šareni tanjir je rešenje za vaše probleme …

 

 

 

 

Ideju sam dobila jednom prilikom kad sam sjela da na brzaka pojedem nešto u, na žalost zatvorenom, brzom restoranu “Martinović”.

Potrebno vam je bijelo pileće meso (uzmete uz put negdje svježe ili ako imate u zamrzivaču otopite u mikrotalasnoj ili toploj vodi da se može rezati – to bude gotovo dok se raspremite kad dođete s posla), celer, šargarepa, praziluk i/ili mladi crni luk, svježi krastavac, kukuruz šećerac. I šta god vam još padne na pamet. Dobro bi išla i keleraba, ali je ja nisam imala u špaizu.

Na malo ulja se do pola izdinsta prethodno po ukusu začinjeno pileće bijelo meso (ja stavim malo soli, tucane ljute paprike, bibera i karija), potom se dodaju celer i šargarepa, pošto im najduže treba da omekšaju. Pošto lično ne volim skašeno povrće, ja to sve provrtim još par minuta da ostane krckavo, pa dodam isječeno ostalo povrće i šaku smrznutog kukuruza (ne mora se kuvati prethodno). Nakon dodatnih 5 minuta probam da li sam zadovoljna sa začinima, sve pretresem u tanjir i eto meni ručka.

Koliko čega ide? E, to baš nema veze … meni obično 1/4 količine bude meso, a ostatak povrće, pa čega se koliko nađe kroz kuću.

Preporučujemo:

Povrće u parmezan sosu
Povrće u parmezan sosu
Šiš-ćevap
Šiš ćevap
Kineska piletina
Kineska piletina
Pileći krem file
Pileći krem file

Leave a Reply

Your email address will not be published.