Čokoladne loptice

Čokoladne loptice

Čokoladne loptice nastale su sasvim slučajno, jednom kad sam otopila čokoladu za glazuru a klinci tražili šlag na torti. Žao mi bilo čokolade i ja onako na brzinu ubacih u nju malo keksa i oraha  i napravih čokoladne loptice, koje su bacile tortu u drugi plan. Sad momci često traže ‘one čokoladne loptice sa mrvicama’ i tako ove loptice postadoše redovni vikend kolačići.

Čokoladne loptice

 

 

  • 300 g čokolade (1650 kcal)
  • 150 g margarina (1101 kcal)
  • 100 g mljevenih oraha (653 kcal)
  • 200 g mljevenog keksa (874 kcal)

Ukupno: 4278 kcal

Izborom posnih namirnica čokoladne loptice mogu biti i posne.

Čokoladu treba otopiti sa margarinom. Ako želite praviti posne bombice, birajte posne čokolade, inače ja volim kombinovati 200 g čokolade za kuvanje i 100 g Noissete Milka čokolade. U rastopljenu čokoladu dodajte mljevene orahe i keks i možete dodati još 2-3 kašike tople vode, kako bi se sve lijepo umutilo. U početku će biti pomalo tečno, ali ostavite smjesu da se lagano hladi, i keks će popiti svu tečnost i masnoću.

Čokoladne lopticeNa kraju pravite loptice i uvaljajte ih jednom polovinom u ćokoladne mrvice, mada možete koristiti i šećerne, ili mljeveni orah…složite ih u korpice pa kad se lijepo stegnu uživajte u čokoladičastim  zalogajčićima.

Kad god spremam sitne kolače, bombice, kuglice, ili kako moji momci kažu loptice, prve nestanu.Zato ih spremam u više kombinacija, ali o njima neki drugi put… uskoro…obećavam…

Čokoladne loptice

Preporučujemo:

Kuglice s brusnicama
Kuglice s brusnicama
Kasato
Kasato
Kuglice sa smokvama
Kuglice sa smokvama
Novogodišnje šišarke
Novogodišnje šišarke

Leave a Reply

Your email address will not be published.