Kuglice sa smokvama

Kuglice sa smokvama

Sve najljepše u Novoj 2014-oj godini.

Puno zdravlja, sreće i veselja. I da Vam svaki dan bude prepun smijeha, a trpeza svaka kao novogodišnja. Da Vam  Nova bude i ljepša i bolja od stare i da se u njoj radujete svakom novom danu  od srca Vam želi

Kuvaj za me

 

Kuglice sa smokvama

 

 

  • 300 g suvih smokava (639 kcal)
  • 200 g čokolade za kuvanje (1100 kcal)
  • 150 g oraha (980 kcal)
  • 50 g mljevenog šećera (200 kcal)
  • 50 ml ruma (140 kcal) 

Izborom posnih namirnica kuglice sa smokvama mogu biti i posne.

Ukupno: 3059 kcal

Kako se kod nas tradicionalno za svaku Novu godinu spremaju kuglice sa smokvama, to sam baš njih izabrala za novogodišnju čestitku.

Kuglice sa smokvama Potrebno je samljeti  u blenderu suve smokve , čokoladu i 100 g oraha. Svi sastojci treba da su kao sjeckani, znači ne presitno mljeveni.

Sve ih dobro izmiješati sipati rum i mljeveni šećer, i ako je baš suvo dodati malo vrele vode. Kako smokve mogu biti i tvrđe i mekše, ali i različite slatkoće ipak provjerite smjesu pa korigujte po vlastitom nahođenju.

Oblikovati od ove smjese kuglice i valjati ih u mjeveni orah (preostalih 50 g ).Smjesa je prilično ljepljiva i nezgodna za oblikovanje, pa dodatno ruke posipajte mljevenim šećerom. Iako su ljepljive kuglice u početku, ubrzo će se stegnuti i ostati lijepo formirane.

Kuglice sa smokvama Ove lijepe kuglice možete poslužiti u korpicama, u kombinaciji sa drugim kolačićima, a njima možete i ukrasiti novogodišnju trpezu praveći vjenčić od sa četinara sa tradicionalnim crvenim mašnicama.

I na kraju, neka Vam i ova godina Nova  bude sretna i berićetna.

 

Preporučujemo:

Kuglice s brusnicama
Kuglice s brusnicama
Mini tart sa smokvama
Mini tart sa smokvama
Čokoladne loptice
Čokoladne loptice
Rafaelo kuglice
Rafaelo

Leave a Reply

Your email address will not be published.