Krmenadle s brokolima u bijelom vinu

Svi se raduju poklonima, pa i ja. A ponajviše me raduju pokloni vezani za kuhinju. To su moje omiljene igračkice, šerpe i šerpice koje svakodnevnu obavezu kuvanja i spremanja pretvaraju u avanturu. Najnoviji član moje kuhinjske družine nedavno je postao Stone Legend Grill Master.

Crveni da podsjeća na bakine šerpe,stone-kameni da donese dašak modernih tehnologija i tradicionalnog kuvanja, gril da omogne u kratkoj i brzoj pripremi savršenih -master obroka.

Sve je tu baš kako treba.

I čim sam ga raspakovala, okrenla, obrnula… odmah sam zavirila u frižider, da vidim šta je pri ruci čime bih ga isprobala. Krmenadle, što da ne? Grilovane zvuče primamljivo, idem njih spremati, pa ću uz put smisiti šta dalje.

 

 

 

  • 1 kg svinjskih  krmenadli
  • 60 ml ulja
  • 100 ml bijelog vina
  • Glavica bijelog luka
  • Veza peršuna
  • 300 g zaleđenih brokolia
  • So i biber

I tako je počelo moje druženje sa Delimano Stone Legend Grill Master-om. Kao da se već godinama znamo, brzo smo pronašli zajedničke teme. Krmenadlice sam tek ovlaš izlupala, posolila i pobiberila dok se grill zagrijao. Malčice ulja i krmenadle su već cvrčale na grilu 5-7 minuta s jedne i malo manje s druge strane.

Kako ne bih gubila vrijeme dodano sam obarila brokoli u blago slanoj vodi i nasjeckala bijeli luk i peršun za krmenadle.

Znala sam da klinci ne ljube brokoli, ali za njih su se već pekli krompiri u rerni , prilog kojem ne nalaze mane.

E sad, dok sam čekala da i krompiri lijepo porumene, krmenadle sam podlila bijelim vino mi posula sjeckanim peršunom i bjelim lukom, posle 10-ak minuta kad se vino već ukrčkalo i reduciralo, polagano sam podigla krmenadle i ispod njih ušuškala barene brokolije i ugasila šporet.

Još par minuta da postavim sto i sve je bilo spremno.

Iz mog super novog grila širio se zanosni miris krmenadlica i brokolia koji su pomalo sramežljivo virili ispod njih.

I za manje od sat ručak je bio na stolu, a ja već nakon prvog zalogaja, zadovoljno mljacnuh i pomislih: sutra ću odmah da isprobam nešto novo, hmm, možda samo da složim povrće i ubacim ga u rernu … volim ove stvarčice koje ne traže mnogo brige… Ljeto je pred nama, ukusni obrok veselih boja uz što kraće zadržavanje u kuhinji, to je ono što mi treba.Post pripremljen u saradnji sa Delimano-om.

Preporučujemo:

Brusketi s povrćem i slaninicom
Grilovana voćna salata
Brokoli salata
Brokoli salata (3)
Pečeno povrće

Leave a Reply

Your email address will not be published.