- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Prigorski Pesto

Prigorski pesto [1]

 

 

Kad sam vidjela Darkov Prigorski pesto [2], nisam mogla odoljeti a da ga ne probam. Sve je tu , spanać, orasi, mast, maslinovo, sir… sve što volim.A priprema cijelih 10 minuta (sa sve pranjem suđa, naravno).

Dakle, izazovno, jednostavno, ukusno ,nešto što moramo probati. I probali smo. I oduševili smo se. I pravili ponovo…

A vama ga preporučujemo, i ja i moji prijatelji…

 

Ukupno: 556 kcal

Prigorski pesto [3]Ovo je osnovni Darkov recept. Meni je ispalo prilično gusto, a ruku na srce nisam baš vagala namirnice, što može biti razlog, i ja sam dodala kašiku maslinovog ulja.

I još sam uz spanać dodala i malo listića komorača. Jedva sam se otrgnula od ideje da stavim bijeli luk. Meni je spanać nezamisliv bez bijelog luka, ali eto i ovako ispade da je fenomenalno.

Ukratko, spanać, sir i orahe stavitila sam u blender i dobro usitnila. Dodala sam onda mast i posolila, pa blendala dalje dok nisam dobila kermastu masu. Na kraju sam dodala i maslinovo ulje da bih je malo razrijedila i rovjerila slanost. Sve je bilo baš kako treba.

Pesto sam služila uz razne hljebiće, mliječne sa susamom, integralne, ražene…tople i mekane…

Prigoski pesto, super je za predjelo, super kao prilog, super za brzi doručak… nešto što morate probati , što zbog jednostavnosti pripreme, što zbog bogatog a jednostavnog i blagog ukusa, a najviše radi čistog uživanja…

Prigorski pesto [4]

Preporučujemo:

Pesto s rukolom i pistaćima [5]
Pesto s rukolom i pistaćima [5]
Zgužvana pesto pogača [6]
Zgužvana pesto pogača [6]
Vitaminska salata [7]
Vitaminska salata [7]
Spanać pire [8]
Spanać pire [8]