- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Kus-kus sa grilovanim povrćem

 Kus-kus sa grilovanim povrćem [1]

Kus-kus sa grilovanim povćem možete spremati namjenski. Kao salatu, prilog, ili čak kompletan vegetarijanski obrok. Preporučujem da u tom slučaju povrće spremate u rerni [2], mnogo je manje posla, manje dima, manje ulja povrće popije, a razultat je skoro pa identičan grilovanoj verziji. Ova verzija, ipak, nastala je u ‘left-over’ varijanti, odnosno kao riješenje šta uraditi sa ovećom količinom grilovanog povrća koje je ostalo nakon prošlonedjeljnog roštilja.

Grilovano povrće po izboru

 Kus-kus sa grilovanim povrćem [3]

Kad sam vidjela da je povrća ostalo previše, jednostavno sam odlučila dodati malo kus-kusa i pretvoriti sve to u salatu.

Prokuvala sam povrtnu kocku u vodi, još je malo posolila i pobiberila, pa vrelom tečnošću prelila kus-kus. Promješala i ostavila poklopljeno da nabubri oko 5 minuta.

U međuvremenu sam povrće isjekla na manje komade, ustvari samo paprike, pošto smo tikvice i patlidžane grilovali isječene na krugove.

Povrće sam prelila maslinovim uljem i limunom, pa pomješala sa nabubrjelim kus-kusom, i salata je bila spremna.

Pola smo pojeli uz sir za večeru, a pola uz šnicle sutra za ručak…

I mi siti i frižider rasterećen, a od preostale hrane ništa nije bačeno. Volim ovakva brza rješenja koja časkom jedno jelo pretvore u drugo… Volim i kad se sve pojede, ne volim bacanje hrane… uvijek pomislim kako bi se tome ipak neko obradovao…

Kus-kus sa grilovanim povrćem [4]

Preporučujemo:

Roštilj salata [5]
Roštilj salata [5]
Patlidžan Dalmatino [6]
Patlidžan Dalmatino [6]
Kus-kus sa povrćem [7]
Kus-kus sa povrćem [7]
Mediteranska salata [8]
Mediteranska salata [8]