- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Aromatizovani punjeni hljeb

Aramotazovni punjeni hljeb [1]

Ako vam je ostalo starog hljeba, nije problem. Postoji mnogo načina da ga utrošite, i da pri tome još i obradujete ukućane.

Aromatizovani punjeni hljeb, samo je jedan od njih. A odlično će ići za večeru, kao toplo predjelo ili nešto za gricnuti uz vince i društvance…

Ovo je samo jedna od mogućih kombinacija, pročitajte, probajte, napravite vašu i javite kako vam se dopalo…

 

Ukupno: 2068 kcal

Aramotazovni punjeni hljeb [2]Stari hljeb narezati na malo deblje kriške, ali tako dada ne prerežete donju koricu, već da se kriške drže zajedno.

Umutiti kiselu pavlaku, maslinovo ulje i abc sir, pa dodati začine. Ja sam koristila bijeli luk ( ako želite izbjeći neugodne mirise, koristite luk u granulama) i svježi peršun.Možete dodati nanu, ruzmarin, bosiok, estragon… šta već volite i imate pri ruci…I na kraju malo soli i bibera…

Aramotazovni punjeni hljeb [3]Sad lijepo svaku krišku namažite pripremljenim kremom, pa stavite na njega krišku trapista.I tako redom. Kad ste sve namazali presijecite hljeb uzdužno na trećine, opet pazeći da ne prerežete donju koricu.

Otkinite dovoljno veliku traku foljie  da možete umotati cijeli hljeb pa je stavite na pleh, a na nju prenesite pripremljeni hljeb, pa ga zamotajte folijom. Folijom ušuškan hljeb stavite u rernu na 250C,  i pecite oko 25 minuta. Izvadite zamotani hljeb i ostavite ga da se odmori 5-10 minuta, pa ga pažljivo odmotajte i prenesite na poslužaonik. Pospite svježim peršunom i služite uz osmjeh i dobro raspoloženje..

Aramotazovni punjeni hljeb [4]

Preporučujemo:

Sendvic u pica hljebu [5]
Sandwich u pizza-hlebu [5]
Hljeb koji se ne mijesi [6]
 Hljeb koji se ne mijesi [6]
Muška torta [7]
Muška torta [7]
Valentino musaka [8]
Valentino musaka [8]