- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Salata s junetinom

Salata s junetinom [1]Ova „salata s junetinom“ taman može da posluži i kao obrok na brzaka. Ako ste spremali juneću supu, nije loše dodati ekstra komad mesa, supa će biti bolja, a za naredni dan vam ostane mesa i evo sjajnog obroka.

 

 

 

Meso skuvati u blago posoljenoj vodi.Može u vodu da se doda i korijen celera i šargarepa, kao i list lovora. Posle se ova supa iskoristi za supu 🙂

Kad se kuvano meso ohladi, isjeći ga na trakice.

Praziluk i masline isjeći na tanke kolutiće, ostalo na kockice, pa dodati u meso. Oprati zaleđen kukuruz vrelom vodom, ocijediti i dodati u meso. Može i iz konzerve da se koristi. Isto važi i za pasulj, ako vas mrzi da ga kuvate, dobar je onaj konzervirani.

Sve sastojke dobro izmiješati, pa dodati preliv od umućenog senfa sa uljem i pavlakom kojoj se doda limunov sok i biber. Djeluje da je malo ovog preliva, ali nije, kad se sve lijepo promiješa taman je dovoljno da obloži povrće i učini ga „glatkim“ za skliznuti niz grlo.

Ova je doza prilično velika, posebno ako će da se koristi kao salata u nizu drugih đakonija, što se nerijetko viđa na rođendanima, slavama, proslavama. Tad slobodno računajte da će da „pokrije“ desetak ljudi. A ako je jedete samu, onda … pa, zavisi od apetita 🙂

Preporučujemo:

Pileća supa [2]
[2]
Čorba od mladog luka [3]
Čorba od mladog luka [3]
Salata s piletinom [4]
Salata s piletinom [4]
Pileća ragu čorba [5]
Pileća ragu čorba [5]