- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Čoko-Moko Torta

Čoko-Moko Torta [1]Naš najmlađi sin iako je rođen sredinom ljeta, rođendansku žurku obično pravi u jesen, kad su svi drugari i razred na okupu. Tako i ove godine pravili smo odloženu žurku. Nije nam to smetalo da se divno provedemo, da klinci jure i luduju i naravno da pojedu tortu…

Fina Čoko-Moko torta zgodna je za dječije rođendane. Lagana je, kremasta, bez intenzivnih ukusa, pa možete biti sigurni da će je klinci zavoljeti, čak i tražiti repete. Pri tome nije komlikovana za pripremiti, kao ni preskupa a vrlo je izdašna.

Marko je u fazonu lego figurica, pa su Ninjago tortu čuvali lego čuvari…

 

 

Kore:

Fil I:

Fil II:

Ukupno:6438 kcal

Peku se tri kore.

Za svaku se pjenasto umute tri bjelanceta, kao i tri žumanceta sa 3 kašike šećera. Lagano se ove smjese spoje, i dodaju im se 2 kašike brašna, 4 kašike oraha i 1/3 praška za pecivo. Kora se izlije u pleh za gibanicu, u koju je stavljen pek papir i peče oko 10 minuta na 220C. Kora je tanka i ne treba je prepeći.

I sve se ovo ponovi još dva puta.

Ako vam djeluje komplikovano, vjerujte mi da nije, i da – kore se brzo ispeku.

Čoko-Moko Torta [3]

Filovi se prave još brže!

Jedan fil je šlag. Umutiti dobro 500 g šlaga sa 500 ml kisele vode, dobije se puno vrlo čvrstog šlaga.

Za drugi fil treba varjačom umutiti 800 ml kisele pavlake sa 200 g mljevenog šećera, pa dodati 300 g mljevene plazme i 5 kašika već umućenog šlaga.

I sad još ostaje filovanje.

Čoko-Moko Torta [4]Prvu koru dobro nakvasiti čokoladnim mlijekom, premazati trećinom žutog fila (pavlaka-plazma), pa četvrtinom šlaga. I sve ponoviti još dva puta.Ostatkom šlaga namazati i bočne strane i torta je gotova.

Kako je ovo bila slavljenička torta, ja sam još zalijepila sliku, i dodatno umutila dvije kesice šlaga da bih špricem ukrasila tortu.

Marko je bio presretan, čak je aktivno učestvovao u pripremi torte, kao i u izboru čuvara, a kad je došao i taj dugo očekivani čas ugasio je svjećice, dobio malo šlaga po nosu i sa drugarima uživao u torti i veselju…

Čoko-Moko-Torta [5]

Preporučujemo:

Lagana orah torta [6]
Lagana orah torta [6]
RajBoj cheesecake [7]
RajBoj Cheesecake [7]
Gabon torta [8]
Gabon torta [8]
Keks torta Maša [9]
Keks torta Maša [9]