- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Šareni pileći ražnjići

Šareni pileći ražnjići [1]

 

Vesela šarena i lijepa je ova jesen. Trudimo se svaki slobodan trenutak što bolje iskoristiti, i uživati u toplim zracima sunca i svježem vazduhu. Podijeliti smijeh i veselje sa prijateljima, i biti okruženi veselom dječijom grajom.

Roštilj je često sastavni dio druženja, nekad posljedica a nekad motvacija.

Iako je meso glavni igrač na roštilju, ipak stalno nešto dodajemo, i često ga kombinujemo sa povrćem.

Šareni pileći ražnjići, bili su jednostavan trenutak inspiracije. Iskombinovali smo lagane ukuse i dozvolili im da se međusobno dopune i prožmu. Rezultata je bio savršen, meso sočno i veoma ukusno, a salata ovaj put nije bila potrebna. Ma jako jednostavni i fini, ukusni i šareni ražnjići su to bili…

 

Marinada:

Piletinu izrezati na kocke , otprilike 2×2 cm. Posoliti pobiberiti i preliti sa 2-3 kašike ulja pa izmješati.Šampinjone birati sitnije pa ih samo prepoloviti.Tikvice izrezati uzduž na četvrtine, a zatim na kriške 3-4 mm debljine, da se dobiju trouglići.Paprike izrezati takođe na kocke, koliko je to moguće.

Sad redom nizati pripremljene komadiće na drvene ražnjiće.Pripremljene ražnjiće još malo posoliti, i posuti karijem.

U dublju čašu sipati maslinovo ulje i pivo, i dodati par češnjeva bijelog luka izrezanih na svega dva tri komadića. Nije ih potrebno sitniti. Od ruzmarina napraviti četkicu za premazivanje.

Ražnjiće peći na roštilju, okretati povremeno i premazivati pripremljenom marinadom. Ona će pomoći mesu da zadrži sočnost a i povrće će biti ukusnije.

Posle je sve jednostavno, u jednu ruku komad pogače u drugu ražnjić, a hladno pivo pored sebe.I sve je tu što nam treba za veseo jesenji dan. Sunce i vatreni kolorit okolnih šuma i prijatelji koji nas razumiju i kada ćutimo, jer punih usta se ne priča…

Šareni pileći ražnjići [3]

Preporučujemo:

Pile na ražnju [4]
Pile na ražnju [4]
Pileće sarmice s borovnicama [5]
Pileće sarmice sa borovnicama [5]
Vegetarijanski ražnjići [6]
Vegetarijanski ražnjići [6]
Grilovano povrće [7]
Grilovano povrće [7]