- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Jabuke u šlafroku

Jabuke u šlafroku [1]

Šlafrok ili ti kućna haljina, ujedno je i romantični baka Irmin naziv za pohovane jabuke. Časkom se spreme, pa su jabuke u šlafroku  odličan izbor za poslasticu na brzinu kad vam na primjer banu nenajavljeni gosti.

 

 

 

Ukupno:3655kcal (išli smo na kaloričniju varijantu)

Časkom se spreme, pa su odličan izbor za poslasticu na brzinu kad vam na primjer banu nenajavljeni gosti.

I šta onda radim? Jednostavno, 3 jabuke ogulim i izdubim(vadilicom za paprike), pa izrežem na krugove debljine 5-7 mm.

Umutim smjesu za pohovanje: 1 jaje, kukuruzno brašno, malo ulja, soli izmedju prsta , 3 kašičice šećera ( treba da je slatko), čašica votke, vanil šećer i prašaka za pecivo ‘na vrh noža’….Gustina treba da je duplo gušća nego za palačinke.

U tiganj stavim ulja kao za prženje šnicli, ugrijem ga na srednju temperaturu, pa svaki kolut jabuke provučem kroz poh i pržim na umjerenoj temperaturi. Jabuka treba da počne da mekša ali ne i da se skroz razgnjeca. Ispržim ove divne krugove sa obje strane i stavim ih na kuhinjski papir koji ima zadatak da pokupi višak masnoće. I tako redom dok nepotrošim sve jabuke. Onda prohlađene ‘obučene’ jabuke složim na tanjir i pospem ih mljevenim šećerom i po želji cimetom i tečnom čokoladom…

Zgodno za goste koje nisam očekivala, ali i za domaće… Nije pretjerano kalorično (ipak se ne potroši svo to ulje u kojem pržimo), može se spremiti u maloj količini, i za svega 10-15 min, tj kad god nam ‘nam-padne na slatko’…i naravno bez glutena.

Preporučujemo:

Šljive u šlafroku [2]
Šljive u šlafroku [2]
Kolač s jabukama [3]
Kolač s jabukama [3]
Kolač za 5 min [4]
Kolač za 5min [4]
Brza torta [5]
Brza torta [5]