Urnebes salata

Urnebes salata

Urnebesno dobra – urnebes salata. Pa čak i nije salata. Namaz koji obožavamo, koji savršeno ide uz pečenja, još savršenije uz roštilj, a i sam je više nego dovoljan za ukusan sendvič. Urnebesno dobar, da budem precizna.

Kremasta i vesela, opako ljuta i đavoljski dobra. Ako ste na dijeti, preskočite je. I ne – nije problem u kalorijama koje dodaje obroku, već njenoj pakosnoj osobini da vas tjera da pojedete duplo više nego što ste planirali…

Navuče vas vragolasto na zalogaj više, i više , i još samo malo…i dok trepnete, još jedan tanjir brišete koricom hljeba, pufćete da vam bride nepca, hladite se pivom, i kao omađijani uzimate samo još jedan zalogaj, a znate da lažete sebe i u tome urnebesno uživate…

 

  • 300 g starog kravljeg sira
  • 150 g ljutog ajvara
  • 100 g pavlake
  • 2 češnja bijelog luka
  • Tucana ljuta paprika (po ukusu)
  • So

Urnebes salataSir izdrobiti viljuškom. Dodati veoma sitno sjeckan bijeli luk i posoliti po potrebi.

Dodati pavlaku, da bi bila kremastija salata, i ljuti ajvar. Ako imate domaći ajvar, salata će biti još urnebesnija, a ako koristite kupovni potrudite se da kupite neki iz serije ‘domaćih’ proizvoda, krupnije mljevenih, i sa pečenim paprikama. Vjerovatno će koštati više, ali vrijedi svakog centa, pa ne oklijevajte.

Urnebes salataUmutite urnebes, i onda polagano dodajite tucanu ljutu paprika. Koliko paprike ćete dodati, zavisi od njene ljutine i vašeg praga tolerancije. Ipak, što ljuća urnebes je to bolja. Imajte na umu da će salata tokom hlađenja da malo i pojača ukus, odnosno kad tucana paprika počene da opušta svoje opasne čari u kremasti namaz.

Urnebes salata

Najbolja je kad odstoji par sati na hladnom, malo se stegne i prohladi.

Savršen prilog uz meso, ali i poslužena samo na krekeru podariće vam dovoljno uzbuđenja….

Preporučujemo:

Urnebes sarma
Urnebes sarma
Još malo o rođendanu…
Rođendan
Pasta all’Arabiata
Ajvar od pečenih paprika
Ajvar od pečenih paprika

2 thoughts on “Urnebes salata

Leave a Reply

Your email address will not be published.