Roštilj salata

Roštilj salata

 

 

 

Sasvim jednostavna  roštilj salata, samo je prelijepi mix grilovanog povrća. Jednostavna, bez recepta i pravila, spremana po principu od svega po malo, i taman onoliko koliko volite. Začinjena opet po želji, omiljenom kombinacijom svježeg bilja, koje brižno gajimo po uglovima bašti i ukrasnim saksijama na terasama.

Recept za roštilj salatu koji vam pišem nije konačan, više ga uzmite kao ideju i razradite je na način koji vama najviše odgovara…

 

  • 2 mlade tikvice (60 kcal)
  • 1 patlidžan (32 kcal)
  • 2 paradajza (52 kcal)
  • Paket gljiva (300 g- 48 kcal )
  • 2 crvene i 2 zelene paprike (80 kcal)
  • 30 ml maslinovog ulja (270 kcal)
  • So i biber
  • Svježe začinsko bilje po želji

Ukupno: 542 kcal

Roštilj salataSvo povrće operite i izrežite na malo deblje kriške, pri čemu nije potrebno guliti ni tikvice ni patlidžane. Kako patlidžani znaju biti gorki, to prvo njih izrežite na kolutove i blago posolite, pa ostavite da odstoje dok pripremite ostatak povrća, a onda ga isperite pod vrelom vodom i posušite.

Za ovu salatu povrće bi najbolje bilo ispeći na roštilju, kako i ime joj kaže, mada možete grilovati povrće i na gril tiganju i par kapi ulja, ili ga složiti na pek papir poprskati uljem, blago posoliti i ispeći u rerni na 250 C 20 do 30 minuta.

Roštilj salata (4)Za razliku od uobičajenog serviranja povrća raspoređenog po vrstama, ovaj put stavite svo izgrilovano povrće u jednu zdjelu pa ga posolite po ukusu, polijte maslinovim uljem i samo ovlaš izrežite u par poteza.

Po želji možete dodati i začinsko bilje, sitno sjeckano, i tek ubrano iz minijaturne bašte, tajne riznice vaše savršene kuhinje.

Nema potrebe da dodajete balsamiko ili neke druge prelive, sokovi koje će pustiti toplo grilovano povrće biće najbolji preliv koji ste probali.

Salatu možete služiti još toplu uz već standardnu mesnu kombinaciju s roštilja, bilo da ste se opredjelili za meso ili ribu, savršeno će se roštilj salata uklopiti. Takođe je možete služiti samo uz sir i peciva, a ako je i ostane koji zalogaj, hladna će uljepšati svakodnevne sendviče.

Septembar 2015, ovomjesečna tema igrice Ajme, koliko nas je je patlidžan i ja ovaj recept šaljem Jeli i njenom bloguJelina jela kao moju ulazncu :-)

Roštilj salata

Preporučujemo:

Mediteranska salata
Mediteranska salata
Kus-kus sa grilovanim povrćem
 Kus-kus sa grilovanim povrćem
Patlidžan na barski način
Patlidžan po barski
Grilovano povrće
Grilovano povrće

Leave a Reply

Your email address will not be published.