Davidov sufle

Davidov sufle Iako imam par recepata za sufle, i iako sam na njih vrlo ponosna, predstavljam vam Davidov sufle, jer on je poseban.

Recept koji sam dobila od jedanaestogodišnjeg dječaka, zasluženo nosi njegovo ime.

Rijetko ja dobijam kolače na poklon, pa kad se David pojavio na vratima sa punim kalupima i rekao da uključim rernu, mojem iznenađenju nije bilo kraja. A tek kad sam čula hrskavi zvuk pucanja korice i vidjela erupciju čokolade, s prvim zalogajem znala sam da će Davidov sufle imati počasno mjesto u ovoj zbirci recepata…

 

  • 4 jaja (320 kcal)
  • 160g šećera (620 kcal)
  • 120 g brašna (407 kcal)
  • 220g putera (1661 kcal)
  • 250g čokolade za kuvanje (1375 kcal)

I još:

  • sladoled od čokolade
  • čokoladne mrvice

Ukupno: 4383 kcal (samo sufle, bez sladoleda)

Davidov sufleRastopiti na pari, ili u mikrotalasnoj čokoladu i puter, pa dobro izmješati da se dobije jednolična tečna čokoladna masa.

Posebno umutiti jaja sa šećerom. Kad masa poraste i posvijetli, a šećer prestane da krcka dodati i brašno, i na kraju rastopljenu čokoladu.

Smjesa je spremna za pečenje, mada mi se čini da je ljepša kad malo odstoji i djelimično se stegne.

Davidov sufleKalupe za mafine, najbolje one silikonske, treba blago nauljiti pa napuniti 2mm do pred vrh sufle smjesom. Rernu ugrijati na 220C, i sufle peći 7 minuta. Ako su veći kalupi ostavite ih još malčice.

Kalupe izvaditi iz rerne i ostaviti 3-4 minuta da se prohlade i malo stegnu.

Lagano tupim nožem proći uz ivicu kalupa i pažljivo izvaditi sufle, koji je još uvijek topal.

Sufle možete služiti i ovako samog toplog i neodoljivo mirisnog i čokoladičnog, ali uz sladoled i koju mrvicu čokolade užitak postaje potpun.

Ipak imajte na umu, da se sufle brzo peče, brzo servira i brzo pojede, jer kad se spoje topla čokolada i hladni sladoled, čisto zadovoljstvo jedina je opcija.

Davidov sufle

Preporučujemo:

Rumenko
Rumenko
Kuglof sa narom
Kuglof sa narom
Kokos (kapkejks) čupavci
Kokos čupavci
Sladoled od vanile
Sladoled od vanile

3 thoughts on “Davidov sufle

  1. Evo ga konačno nađoh ovdje jer sam Davidu, u par navrata, tražila da mi pošalje, i ništa 🙂 Odličan recept ukus, miris, sve..

Leave a Reply

Your email address will not be published.