Coleslaw salata

Coleslaw

 

Bila je jelo siromašne Irske, spremala sa kad više ništa nema u polju osim par listova kupusa, šargarepe i malo mliječnog krema onoga šta su prosti seljaci jedino imali… kasnije je Coleslaw salata svojim blagim jednostavnim ukusom osvojila svijet… posle su dodati začini kao npr majonez i kopar, jabuke i ostalo s čime joj je popularnost samo rasla…

 

  • 500 g kupusa (110 kcal)
  • 300 g šargarepa (108 kcal)
  • 2 dcl pavlake (420 kcal)
  • 2 dcl majoneza (1472kcal)
  • So
  • Biber

Ukupno: 2110 kcal (ako upotrijebite manje kaloričan majonez, ili smanjite količinu istog, ukus će se neznatno izmijeniti, ali će salata biti znatno manje kalorična).

ColeslawColeslawColeslawColeslaw

Kupus se izreže što tanje može, a šargarepa izrenda. Sve se blago posoli pa se posle 10-15 min ocijedi . Onda se posoli po ukusu, pobiberi i pomješa sa pavlakom i majonezom (najbolje je da su u jednakom omjeru, a ko želi smanjiti kalorije može umjesto majoneza u manje masnu pavlaku dodati samo kašičicu senfa i par kapi limunovog soka).

ColeslawSve se dobro izmješa, i pospe sušenim koprom (mirođijom).

Idealna za sendvič sa dimljenom ćuretinom i integralnim hljebom, odlična  i uz pečenje…probajte je umjesto klasične ruske salate, brže i se priprema, lakše je spremiti manju količinu, a obradovati će vas jednostavnosću ukusa…

Coleslaw

 

Preporučujemo:

Ruska salata
Ruska salata
Salata s piletinom
Salata s piletinom
Venecia sos
Venecia sos
Oranž kocke
Oranž kocke

One thought on “Coleslaw salata

  1. Jednostavna ali ukusna salata, potice iz Holandije a ne iz Irske. Dobro pecenje sa coleslaw salatom uz irski Guinness bio bi fin ugodjaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published.