- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Pire sa bundevom

Pire sa bundevom [1]Davno je bilo kad sam isprobala krompir pire sa bundevom. Ideju za ovu kombinaciju sam posudila od Nataše i divne Coolinarije [2]. Nema mnogo razlike u pripremi bundevastog i običnog krompir pirea, ali je ukus mnogo bogatiji, a boja pirea je divna nježno narandžasta. Ovo je ujedno i jedan od onih prikrivenih načina da klincima uvalim bundevu, kao novu namirnicu u jelovnik, zamaskiranu u njihovom omiljenom prilogu – pireu.

 Pire sa bundevom [3]

 

 Ukupno: 841 kcal

Rekla sam vam već da nema velike razlike u pripremi, ogulite krompir i izrežite ga na kocke pa stavite da se bari u slanoj vodi.Kad krompir počne da mekša, 5-10 minuta nakon što je provrio dodajte i bundevu izrezanu na kocke, pošto je njoj potrebno manje vremena da se skuva od krompira. Kad je krompir skuvan, i kocke bundeve s njim, ocijedite ih preko poklopca, dodajte kašiku putera i podlivajte mlijekom polako muteći krompir i bunevu mikserom do željene gustine.

Ako nemate svježu bundevu možete je zamijeniti pireom od bundeve [4], tako što ćete obariti krompir, pa kad ga ocijedite dodati mu razleđeni i omekšali pire od bundeve, i sve zajedno promješate još malo na toploj ringli. Onda dodajte puter i mlijeko i umutiti mikserom kao u prethodnom slučaju.

Priznajem da mi ova kombinacija nije padala na pamet, dok je ne pročitah na Coolinariji. Ubrzo ukapirah da je ova kombinacija i značajno ‘lakša’ od običnog krompir pirea jer bundeva ima 3 puta manje kalorija, pa mi se pire sa bundevom još više dopade. Svratite i vi u goste kod Nataše , možda i vas inspiriše da probate neke nove kombinacije i ukuse. Sigurna sam da ćete na toj adresi naći mnogo lijepih recepata…

 Pire sa bundevom [5]

Preporučujemo:

Rižoto sa bundevom [6]
Rižoto sa bundevom [6]
Brze šnicle i pire [7]
Brze snicle i pire [7]
Krompir pire [8]
Krompir pire [8]
Pire od bundeve [4]
Pire od bundeve [4]