- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Paradajz čorba

Paradajz čorba [1]

 

Posle domaće pileće supe, paradajz čorba je najdraža supica u našoj maloj porodici… Matija je voli s trganjcima [2], Marko voli s rižom, a Balša bi samo čorbicu ….

 

 

 

Ukupno: 1058 kcal sa trganjcima, ili 628 kcal sa rižom

Na malo ulja propržim varjačicu brašna (da zapjeni), pa dodam pola kašičice crvene paprike, 2 kašičice začina, i 3 dcl paradajz pelata, mada ja najčešće koristim domaći kuvani paradajz [4].Nalijem na sve 7 dcl vode i stavim 1/4 crnog luka ( ja obično stavim dvije cijele opne, kako bih posle mogla lakše da ga maknem).

Paradajz čorba [5]Kad prokuva stišam i ostavim da kuva oko 10 min, pa ukuvam trganjce [2] ili dodam šaku riže, i kuvam trganjci ne budu gotovi (oko 10 minuta) tj. dok se riža dobro ne raskuva, da počne da se rascvjetava. Pospem svježim listom celera i sklonim sa ploče.

Baka Irma je uvijek u jela sa paradajzom dodavala i kašičicu šećera, ali taj ukus mi baš i nije po volji… ja ih rađe zaljutim…

Sa trganjcima paradajz čorba mi je bogata pomalo rustična… a opet sa rižom, lakša za pripremiti, nježnija, posna… pa spremam kako kad nam padne na pamet, svakome da udovoljim barem po malo…

Preporučujemo:

Čorba od pasulja [6]
Čorba od pasulja [6]
Paradajz sos [7]
Paradajz sos [7]
Čorba od rasola [8]
Čorba od rasola [8]
Čorba od boranije [9]
Čorba od boranije [9]