- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Oslić na krompiru

Oslić na krompiru [1]

Oslić na krompiru , savršena kombinacija. Pa kad još sve ispečete u rerni začinjeno ruzmarinom, bijelim lukom i podliveno vinom- kuća zamiriše. Ma milina je to prava.Čak i u potpuno tmurnom i kišnom danu kao što je današnji miris ribe i vina podari malo sunca…

 

 

 

 Ukupno: 1770 kcal

Krompir treba oguliti pa isjeći na kriške kao za musaku, posoliti ga i začiniti, pa promješati sa iglicama ruzmarina. Dosta je njih oko 20, otprilike je toliko njih na grančici svježeg ruzmarina dužine prsta.

U tepsiju sipati maslinovo ulje, pa u njega istresti krompir. Oslića razlediti natrljati začinom i složiti preko krompira , pa sve pobiberiti meljući biber, a najbolji je mješani crveni, zeleni, bijeli i naravno crni.

Oslić na krompiru [3]

I na kraju preko svega posuti sitno sjeckani bijeli luk i bijelo vino. Tepsiju prekriti folijom pa peći u rerni 30 minuta na 220C. Otkriti s jednog kraja i provjeriti da li je krompir mekan, pa ako jeste otkriti sve i ostaviti u rerni još 5-10 minuta da lijepo porumeni.

A u tom momentu kad otkrijete tepsiju pa cijela kuće zamiriše, i klinci proviruju kao začarani, oblizujući se i  provjeravajući šta će to biti na stolu, uživajući samo u udisaju znate da je sve spremno i da će posle ručka zadovoljno lizati prstiće…

 Oslić na krompiru [4]

Preporučujemo:

Krompir na pola [5]
Krompir na pola [5]
Orada iz rerne [6]
Orada iz rerne [6]
Rebrasti slatki krompir [7]
Rebrasti slatki krompir [7]
Pekarski krompir [8]
Pekarski krompir [8]