- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Mini orange cupcakes

Mini orange cupcakes [1]Kad nađeš kvalitetan recept onda je lako biti kreativan.

Tako sam se ja oduševila čokoladnim kockama sa pomorandžom, pa sam od njih pravila zaljubljena srca od čokolade [2]. A kad sam pozvana da učestvujem na manifestaciji Čokolada&Vino [3] prva pomisao mi je bila da ih ponovo pravim. Ovaj put u obliku kapkejksa.

Na manifestaciju sam nosila četiri vrste kapkejksa, a prvi koju vam predstavljam su Mini orange cupcakes …

Tijesto:

I još:

Ukupno: 3714 kcal

Narandže dobro oprati pod vrelom vodom, pa ih izblendati u blenderu. Čokoladu i puter rastopiti u mikrotalasnoj ili na pari.Razdvojiti jaja, pa bjelanca umutiti u čvrsti šam sa prstohvatom soli. Posebno dobro umutiti žumanca sa šećerom i dodati im narandže, cimet, mljevene orahe i kokos,pa promješati.Dodati i rastopljenu čokoladu i puter, sjediniti pa lagano dodavati šam i miješati žicom za krem, a ne mikserom..

U kalup za mafine složite paprinate korpice, a za mini kapkejkse koristimo male korpice i kalup u kojem je 24 otvora. Napuniti svaku korpicu do 2 mm pred vrh. Peći na 200 C oko 20 min, provjeriti čačkalicom pa ostaviti da se prohladi.

Mini orange cupcakes [1]Rastopiti na laganoj vatri čokoladu sa uljem i mlijekom, ostaviti par minuta da se prohladi i tek malo stegne. I na kraju svaki kolačić umočite u čokoladu, okapajte i složite na tacnu. Po svakom kolačiću pospite malo krupnije mljevenih oraha i ostavite na sobnoj temperaturi da se ohlade i da se čokolada stegne.

Ovako maleni, romantični i aromatični, odlični su za varijante s nogu, žurke i zabave, i sve druge prilike gdje je finger-food pravo rješenje…

Preporučujemo:

Srca od čokolade [2]
Zaljubljena  srca od čokolade [2]
Čokoladni kapkejks [4]
Čokoladni  kapkejks [4]
Čokoladne loptice [5]
Čokoladne loptice [5]
Čokoladne praline [6]
Čokoladne praline [6]