Lažna Partizan torta

Lažna Partizan torta

 

Zločesta sam bila. Priznajem.

Ali smo se svi dobro zabavili. Našem dragom Partizanovcu bio je rođendan, a sa rođendanom i rođendanska torta. Divna kremasta sva nježno bijela uz grb voljenog Partizana.

Reče slavljenik-’Niko nema ovakvu svastiku!’

I nema , pomislih u sebi. Šašaviju je teško naći. Kome bi još pala na pamet lažna Partizan torta?

I pjevale su se pjesme torti, navijačke, strastvene, samo što se baklje ne popališe po dvorištu…

A onda je nastupila tišina…

 

Kore:

  • 12 jaja (480 kcal)
  • 240 g brašna (420 kcal)
  • 240 g šećera (480 kcal)Lažna Partizan torta
  • Crvena boja
  • Ribana kora pomorandže

Fil:

  • 1l mleka (610 kcal)
  • 9 kašika brašna (315 kcal)
  • 9 kašika šećera (540 kcal)
  • 200 g bijele čokolade (1100 kcal)
  • 100 g kokosovog brašna (355 kcal)
  • 250 g margarina (1835 kcal)
  • 250 ml slatke pavlake (738 kcal)
  • 1 krem fix
    Ukupno: 6873 kcal

Ne pitajte koja je torta, jer ni sama ne znam. Kombinovala sam tijesto koje je najlakše obojiti u crveno i fil koji ostaje bijel. Dodala nešto aroma, da nije baš jednolična i bezukusna, ali akcenat je ipak bio na vizuelom efektu.

Lažna Partizan tortaU litar hladnog mlijeka sipati brašno,šećer i kokosovo brašno. Kuvati na tihoj vatrti ili u loncu sa duplim dnom uz stalno mješanje dok ne provri i ne zgusne se.

Skloniti sa vatre i dodati čokoladu iskidanu u kockice, pa miješati dok se ne rastopi. Sve ovo brzo ide i nije nimalo zahtjevno ni zamorno.Potopiti šerpu u hladnu vodu radi bržeg hlađenja, pa s vremena na vrijem promješati da se ne bi uhvatila korica.

Potrebno je umutiti dvije kore.

Razdvojiti žumanca i bjelanca. U bjelanca dodati prstohvat soli i umtiti čvrsti šam. Žumanca pjenasto umutiti sa šećerom (120 g), pa dodati i brašno (120 g), crvenu boju (ja sam koristila Etirikinu boju u prahu, 1 kesica –1 kora) i narendanu koru pomorandže.U dobijenu masu lagano dodavati šam i mutiti najmanjom brzinom miksera.

Pleh od rerne obložiti pek papirom i izliti koru. Pećina 180C oko 12-15 min. Pečenu koru odmah prekriti vlažnom krpom,okrenuti pleh, skinuti pek papir, pa urolati zajedno sa krpom po dužoj strani i ostaviti da se ohladi. Ponoviti sve isto za drugu koru.

Lažna Partizan tortaPjenasto umuti omekšali margarin a onda mu lagano dodavati ohlađeni fil uz neprestano mućenje. Mutiti par minuta dok se ne dobije glatki bijeli krem.

Ohlađene kore razmotati i izrezati na po tri jednake trake u pravcu u kojem ste ih rolali. Ukupno se dobije šest dugačkih traka. Svaku crvenu traku premazati bijelim filom. Potrošiti otprilike tri četvrtine fila. Prvu traku urolati ponovo i postaviti vertikalno na sredinu tanjira kao spiralu. Ostale trake motati oko započete spirale. Na ovaj način ćete dobiti vertikalne (baš, baš zločeste crveno-bijele) pruge prilikom rezanja torte.

Gornju površinu torte po potrebi oštrim nožem poravnati, pa premazati ostatkom fila, a na njega pažljivo zalijepiti sliku.

Umutiti slatku pavlaku i dodat joj krem fix, i ukrasiti tortu kulinarskim špricem. Ostaviti tortu par sati da se stegne.

Lažna Partizan tortaNaš slavljenik je uz navijačke pjesme i sa oduševljenjem posmatrao tortu , ali pjesma je stala kad je prerezao tortu i krenuo da vadi prvo parče…crveno-belo…

Imamo i video snimke. Njih brižno čuvamo za nove moment zezanja, u kućnoj videoteci, a možda i na nekom Cloudu…ipak identitet slavljenika neću otkrivati, a za sljedeći rođendan obećavam savršenu i veoma ozbiljnu tortu… jedna šala, uz to i oproštena sasvim je dovoljna…

Lažna Partizan tortaI na kraju, nemam ja ništa protiv Partizana, fudbal ne pratim. Samo volim da se šalim,  naravno sa prijateljima za koje znam da mi neće to i zamjeriti. Može se ova torta napraviti i u obrnutoj kombinaciji, a može jednostavno i da se iskoristi kao ideja za vesele šarene dječije torte …

Preporučujemo:

Lagana orah torta
Lagana orah torta
Medena torta
Medena torta
Zločesta torta
Zločesta torta
After Eight
After eight

Leave a Reply

Your email address will not be published.