- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Kuglice sa smokvama

Kuglice sa smokvama [1]

Sve najljepše u Novoj 2014-oj godini.

Puno zdravlja, sreće i veselja. I da Vam svaki dan bude prepun smijeha, a trpeza svaka kao novogodišnja. Da Vam  Nova bude i ljepša i bolja od stare i da se u njoj radujete svakom novom danu  od srca Vam želi

Kuvaj za me

 

Kuglice sa smokvama [2]

 

 

Izborom posnih namirnica kuglice sa smokvama mogu biti i posne.

Ukupno: 3059 kcal

Kako se kod nas tradicionalno za svaku Novu godinu spremaju kuglice sa smokvama, to sam baš njih izabrala za novogodišnju čestitku.

Kuglice sa smokvama [3]Potrebno je samljeti  u blenderu suve smokve , čokoladu i 100 g oraha. Svi sastojci treba da su kao sjeckani, znači ne presitno mljeveni.

Sve ih dobro izmiješati sipati rum i mljeveni šećer, i ako je baš suvo dodati malo vrele vode. Kako smokve mogu biti i tvrđe i mekše, ali i različite slatkoće ipak provjerite smjesu pa korigujte po vlastitom nahođenju.

Oblikovati od ove smjese kuglice i valjati ih u mjeveni orah (preostalih 50 g ).Smjesa je prilično ljepljiva i nezgodna za oblikovanje, pa dodatno ruke posipajte mljevenim šećerom. Iako su ljepljive kuglice u početku, ubrzo će se stegnuti i ostati lijepo formirane.

Kuglice sa smokvama [4]Ove lijepe kuglice možete poslužiti u korpicama, u kombinaciji sa drugim kolačićima, a njima možete i ukrasiti novogodišnju trpezu praveći vjenčić od sa četinara sa tradicionalnim crvenim mašnicama.

I na kraju, neka Vam i ova godina Nova  bude sretna i berićetna.

 

Preporučujemo:

Kuglice s brusnicama [5]
Kuglice s brusnicama [5]
Mini tart sa smokvama [6]
Mini tart sa smokvama [6]
Čokoladne loptice [7]
Čokoladne loptice [7]
Rafaelo kuglice [8]
Rafaelo [8]