- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Kineska piletina

Kineska piletina [1]

 

 

 

Ko umije da jede kineskim štapićima  za 15 min može atmosferu daleke Kine dovesti i u svoj dom…Divna mekana piletina, boženstveni  ukusi mješanog povrća, a sve u kombinaciji sa egzotičnim slatko-kiselo-ljutim sosom…

 

 

 

 Ukupno: 1158 kcal.

Potrebno je pileća prsa očistiti i izrezati  na trakice debljine olovke i dužine prsta. U tiganj se sipa ulje (a ako imate wok onda ste i spremni za kineske vragolije u kuhinji) pa se na njega stavi piletina koja se začini kašičicom začina, pola kašičice krupno mljevenog bibera i prelije soja sosom. Budite oprezni sa soljenjem, jer je soja sos već sam po sebi slan.

Kineska piletina [3]Na jakoj vatri  uz povremeno miješanje treba pržiti piletinu svega 3-4 minuta. A onda se doda i ostalo povrće. Paprike, šargarepa i praziluk se uzdužno izrežu u trake kao i piletina, a gljive na kriške 2 mm debljine. Povrće se prelije i kečapom, pa se sve zajedno dinsta jos nekih 10 min.

Piletina će ostati sočna, a povrće i ne treba da bude premekano. Idealno uz kinesku piletinu ide barena riže [4] (čudna li čuda), mada i neki domaći topli hljebići nisu loš izbor.

Iako je ovo ‘puna’ kombinacija, zavisno od ukusa a i prisutnog povrća u frižideru može se kombinacija povrća prilagoditi… ko želi dodatno eksperimentisati može dodati i trougliće pomorandže i ananasa, i malo sjeckanih badema ili kikirikija… ali to je već  posebna priča…

Kineska piletina [5]

Preporučujemo:

Maestro pileća salata [6]
Maestro pileća salata [6]
Sečuan piletina [7]
Sečuan piletina [7]
Pileći ajmokac [8]
Pileci ajmokac [8]
Cezar salata [9]
Cezar salata [9]