- Kuvaj za me - http://www.kuvajza.me -

Juneće šnicle u gulašu

Juneće šnicle u gulašu [1]

Ne moraju šnicle baš svaki put biti pržene. Mnogo ukusnije i primamljivije biće ako ih spremamo u gulašu. Zanosni komadi mesa u fantastičnom sosu ostavljaju mogućnosti da se jednostavnom promjenom priloga napravi mnogo različitih , svaki put novih ručkova, nekad uz krompir, nekad uz povrće, ali najčešće uz tjesteninu juneće šnicle u gulašu očaravaju svojim jednostavnim pa ipak nezaboravnim ukusom.

 

 

 Ukupno: 1985 kcal

Šnicle treba izlupati pa posoliti i pobiberiti, i ostaviti da odstoje dok se na ulju dinstaju bijeli i crni luk. Luk je potrebno očistiti pa sitno narezati i staviti da se dinsta, kad lijepo požuti, dodati šnicle i šargarepu izrezanu na kolutiće, pa kad šnicle promijene boju dodati, začin, papriku i još bibera i nezaobilazi list lovora.

‘Čuj gulaš bez lorbera’, govorila je baka Irma,’to ti je k’o bašta bez ruža’.

Sve se nalije vodom, tek da ogrezne, i kuva na tihoj vatri oko sat vremena. Bolje je protresti šerpu nego miješati, kako šnicle ne bi izgubile svoj oblik. Kad je meso mekano i da se presjeći viljuškom, treba umutiti kašiku brašna sa malo hladne vode, i dodati sve u topli gulaš. Ova lagana zaprške će ugustiti gulaš taman kako treba.. a onda preostaje samo još da se izabere i pravi prilog…

Preporučujemo:

Juneće šnicle iz rerne [2]
Juneće šnicle iz rerne [2]
Sekelj gulaš [3]
 Sekelj gulaš [3]
Mađarski gulaš [4]
Mađarski gulaš [4]
Boranija na gulašu [5]
Boranija na gulašu [5]